Floriade 2022 – Bonsai

Pinus gestyled in 1972

Het Japanse paviljoen op de Floriade 2022 was gastheer voor wisselende tentoonstellingen van Nederlandse verenigingen, die zich bezig houden met “groene” kunstvormen, met een Japanse achtergrond. 

De Nederlandse Bonsai Vereniging – NBV – was verheugd met de uitnodiging om fraaie bonsai van Nederlandse bodem te mogen tonen in de periode 21 juli tot 3 augustus. 

Naast het tonen van bonsai, was het een uitgelezen kans om bezoekers van de Floriade te vertellen over onze heerlijke hobby. Dagelijks waren er 3 vrijwilligers van de verschillende aangesloten bonsai verenigingen aanwezig om vragen te beantwoorden en te vertellen over de boom, die in 1972 was gestyled en als pronkstuk de bezoekers welkom heette.

Op de dagen dat iemand van de vrijwilligers een bonsai had meegenomen om ter plekke aan te werken, waren bezoekers vol belangstelling over de technieken, die bij de bonsai stylering en onderhoud worden toegepast.

 

Lianne de Lepper (Bonsai Vereniging Midden Nederland) verzorgt Demo
Ton Rense en Hugo Keen van Bonsai Vereniging Apeldoorn

In totaal hebben 27 vrijwilligers gebruik gemaakt van deze mooie kans om tijdens de Floriade 1 of meer dagen de Bonsai te promoten en om elke ochtend en avond de getoonde bonsai te verzorgen.

Een fantastische samenwerking, waarvoor iedereen enorm bedankt wordt.

Bonsai van leden van de aangesloten Bonsai verenigingen Rijnmond, Zuid-Holland en Midden Nederland

Tekst: Anita van der Wal – Zuurbier