Ben, het gevonden plantje

Ooit had ik een volkstuintje.
Onder de heg van mijn overbuurman zag ik een plantje staan wat in ieder geval niet leek op een liguster waar de heg van was. Ik mijn tuin schopje gehaald,en het plantje er voorzichtig uit gehaald.
Op mijn tuin gekomen, heb ik een potje op gezocht waar het plantje in kon. Het stekje er in gezet en aan gevuld met verse potgrond. Wat water er bij want de grond onder de heg was kruid droog. Na een dag was het plantje lekker bij gekomen en goed aan geslagen. Uiteraard overnacht in mijn kasje van wegende te koude nachten. Na veertien dagen wat mest toe gevoegd en regel matig wat water .Nadat ik het plantje een paar jaar had verzorgd heb ik het verpot in een grotere pot, voor de wortel groei. En na veer tien dagen weer wat mest er bij voor de groei. Na wat met draad aan het werk te zijn geweest, is hij nu met wat beweging in de stam noch niet naar mijn zin. Maar na zes jaar heb ik hem toch in de bloei met zes trossen bloemen. Dit is dan het resultaat van het gevonden plantje.

Nu 50 cm. hoog. Een “Goudenregen”. Voor meer informatie zie: Wikipedia Goudenregen

 

DSC09835-(1)

 

Ben Vermeer.