KoyaTen2016 Tentoonstelling eigen bomen starters, pre-bonsai en bonsai. Tevens selectie voor Bonsai van het Westen en de NBS.

Nieuwe Koya-tentoonstelling: ben jij er al klaar voor?

Straks bloeit de Wisteria (blauwe regen) weer en bedwelmt ons met zijn heerlijke geur en prachtige bloemen. Maar pas op; volgens de Japanners is het een dronkenlap die met zijn grijpgrage ranken maar wat graag het huis binnendringt op zoek naar de fles sake.

Om die reden wordt hij ook ver van het (thee)huis af geplant.

Koya is echter nu net als de Wisteria op zoek. Nee, niet naar de fles sake, die komt later wel… want zaterdag 21 mei is het zover! Koya is op zoek naar jou want….wij houden in navolging op het succes van de Koya-Ten25 een tentoonstelling voor onze leden in drie categorieën. Drie? Ja zeker, met Bonsai van het Westen (BvhW) en de Nederlandse Bonsai Show (NBS) in het vooruitzicht redenen genoeg om dit festijn te herhalen.

De categorieën zijn:

  • De uitdaging (starters waarmee een begin is gemaakt)

  • De belofte ( pre-bonsai)

  • De verwondering (bonsai)

Koya bouwt de luifel om tot een mooie tentoonstellingsruimte met displays en achtergronden. Zo komen onze bomen weer optimaal tot z’n recht.

Speciaal voor ons Koya, overbruggen 2, door Bruno Wijman opgeleide keurmeesters uit Midden Nederland, zo’n slordige 150km om naar onze bomen te komen kijken. Uit de categorie ‘de verwondering’ selecteren zij bomen die in aanmerking komen voor de show van BvhW (4-5 juni) en de NBS (8 oktober). Daarnaast staan zij – voor ieder die dat wil- met raad en daad bij.

Dus…. wil je advies van bevlogen bonsaiartiesten? Dit is je kans!

En, dit geldt uiteraard voor alle categorieën!

Het is een bliksem tentoonstelling want dit alles speelt zich af in circa 3,5 uur: om13.30 uur aanleveren van de bomen en circa 17.00uur is de sluiting.

Neem gerust je partner, vriend(in), broer of zus (enzovoort) mee!

Nog een tip.…houd 10 september vrij!

Dan komt Bruno ons leren over Pinus, maar… later meer

Nu richten we ons op de show en gezien het volle programma in het korte tijdsbestek zullen we ons zeker niet vervelen, daarbij het is ook weer geweldig met z’n allen te genieten van onze bomen. Bovendien… wie weet….een glaasje sake?

 

Hier ziet u een kleine impressie van die dag.

[easingslider id=”3791″]