Middagje bij Rijnmond,

Mede geïnspireerd door (de oproep van) Jan van Santen; een stukje.
Zondag 10 april jl. organiseerde bonsaivereniging Rijnmond een themamiddag/masterclass onder auspiciën van de NBV, waarbij alle leden van de NBV welkom waren. E.e.a. om het bestaansrecht van de NBV (Nederlandse Bonsai Vereniging) beter tot zijn recht te laten komen.
Na de ALV van de NBV op 9 april jl. bezocht te hebben ben ik op 10 april naar Poortugaal getogen naar de voortreffelijke locatie in Zorgcentrum Hooge-Werf; de thuisbasis van Rijnmond. De niet al te grote (maar prima zaal) zat gezellig lekker vol. Er waren nog enkele “buitenstaanders” aanwezig.
Het interactieve thema van de middag was Moyogi en opstelling van bonsai (met meegenomen tafels, accenten en scrolls).

P1060460.JPG

Bruno Wijman besprak -na een uitgebreide inleiding met enkele door hem meegebrachte Moyogi- op buitengewoon kundige wijze een 10-tal door leden meegebrachte bonsai en gaf de bezitters waar nodig verrassende verbeterpuntjes mee. In één geval was er zelfs sprake van een mini-demo, waarbij een flinke tak (met goedkeuring van de eigenaar) werd geëlimineerd.

P1060466.JPG

Ook de interactieve bespreking van een viertal opstellingen was bijzonder interessant. Het bezoeken van een dergelijke themamiddag/masterclass is een ware aanrader, niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van Bruno Wijman. Complimenten voor Bruno; zowel theoretisch als praktisch zeer kundig.

P1060469.JPG

 

Koya organiseert op 10 september a.s. ook een dergelijke bijeenkomst, waarbij Bruno eveneens van de partij zal zijn. Het thema is dan Vormgeving en Verzorging van (mee te brengen) Pinussen.

Andere thema-bijeenkomsten/masterclasses zijn:
23 juni: BV Midden Nederland – thema: bijzondere technieken
(dood hout, splijten)
27 juni: BV Brabant – thema: suiseki
5 juli: BV Zuid Nederland – thema: shohin
3 sept: BV Friesland – thema:  inheemse bonsai (in Ens N.O.P)

Groet,
Joop Mechielsen